Öne Çıkanlar satılık fish and chips shop pizzakebab İslington bolgesinde eleman araniyor çocukbakıcısı çiftlik
banner20

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de yeni COVID19 kısıtlamalarının tam kesin listesi

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Başbakan Johnson, Perşembe gününden itibaren İngiltere'de uygulanacak yeni #COVID19 kısıtlamalarını açıkladı. İş, eğitim veya yasal muafiyetler için izin verilmediği sürece, insanlar uluslararası alanda seyahat edemez uyarısı dikkat çekti. 

Boris Johnson, Perşembe gününden itibaren İngiltere genelinde yeni bir dört haftalık kilitlenmeyi duyurdu Koronavirüs: İngiltere Başbakanı ulusal çapta yeni sınırlamaları açıkladı.  1 ay sürecek ikinci ulusal kısıtlama sürecinde, kilit önemde olmayan pub, restoran ve mağazalar gibi işletmeler kapanacak. Sosyal hayat minimum seviyeye inecek. Buna göre farklı hanelerden insanlarla ev ortamında bir araya gelinemeyecek. Yürüyüş gibi aktiviteler ise ancak farklı haneden bir kişi ile yapılabilecek. Ancak bahar ayındaki ulusal çaptaki ilk kısıtlamanın aksine bu kez okullar ve üniversiteler açık kalacak.

- İşçi Maaşları furlough scheme uzatıldı. 
- Premier Lig maçları oynanacak
- Barlar ve restoranlar kapanacak, ancak ilkbahar kilitlenmesinde olduğu gibi paket servisler çalışmaya devam edebilir
- Koruma önlemleri yeniden uygulamaya konulmayacak, ancak savunmasız kişilerin veya 70 yaşın üzerindeki kişilerin özellikle dikkatli olmaları söyleniyor
- Okullar ve üniversiteler, bu yılın başındaki kilitlemenin aksine, bu dönem boyunca açık tutulacak

Restoran ve kafeler de paket servisi yapabilecek.


Alınan önlemlerin, Noel dönemi öncesi ülkenin sağlık sistemini rahatlatması umuluyor. Kısıtlamalar Perşembe gününden itibaren geçerli olacak ve seyahatler de yasaklandı. 
 
"İlk dalganın çok üstünde ölümler olabilir"


Hükümet bu kısıtlamaları, salgının ikinci dalgasının bahar aylarındaki ilk dalgadan çok daha ölümcül olabileceğine dair öngörüler sonrası attı.  İngiltere hükümetinin önünde olan modellerden biri, sınırlamaların hiç uygulanmaması durumunda kış aylarında günlük ölüm sayısının 4 bini aşabileceğini öngörüyordu. 

Hasta sayısı Aralık ayının ortasında zirve yapacak

Her modelleme bu kadar ölüm öngörmese de modellemelerinin ortak noktası, hastaneye kaldırılan hasta sayısının Aralık ayının ortasında zirve yapacağı. İngiltere'de bugün de 21 bin 915 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Salgının başından bu yana koronavirüs bulaştığı tespit edilen kişi sayısı 1 milyon 11 bin 660'e yükseldi. Son 28 gün içinde koronavirüs testi pozitif çıkan kişiler içinden bugün ölenlerin sayısı da 326.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.