Öne Çıkanlar eleman aranıyor çocuk kuaförü uk turkish London turkish Turkish lesson for beginners
banner20

Bu haber kez okundu.

İstanbul’un 1001 Gece Tangoları Londra'da

LONDRA’DA İLK TANGO

”İstanbul’un 1001 Gece Tangoları” konserlerinin ilki, geçtiğimiz Cumartesi Orients Ensemble’ın kendine özgü yorumuyla, St James’ Islington’da sanatseverlerle buluştu. Londra’da ilk defa gerçekleşen ve tamamı Türkçe tangolardan oluşan konsere katılım oldukça yüksekti. Projenin yaratıcısı ve grubun kurucusu, tenor Ethem Demir’in solist olarak bulunduğu konser sonrasında, izleyicilerin memnuniyeti yüzlerinden okunuyordu.

Çalışmalarına Aralık 2018’de başlayan Orients Ensemble’ın diğer üyeleri, Ud sanatçısı Baha Yetkin, klarnet sanatçısı Filiz Yılmaz, çellist Aylin Aybek ve Piyanist Rasim Yağız İlhan. Konserde seslendirilen tangoların tamamı, Ethem Demir tarafından grup için yeniden düzenlenmiş.

Grup çok kısa zamanda aynı konseri bu kez Batı Londra’da tekrarlayacak. Sonrasında amaçları, bu konserleri Avrupa’da hatta Türkiye’de gerçekleştirmek. Orients Ensemble’ın sonraki konserlerini ve gelecekteki diğer projelerini orients.co.uk web adresinden izleyebilirsiniz.

Ethem Demir kimdir?

1988 Yılında yeni kurulan Devlet Çoksesli Korosu sınavını en yüksek puanla kazanarak profesyonel müzik kariyerine başlamıştır. Koro santçılığı görevi yanında önemli solo eserlerde solist olarak yer almış, Kalinka ve Hava Nagila adlı halk şarkılarını düzenleyerek koronun repertuarına katmış ve yabancı bazı eserlere çeviri söz yazarlığı yapmıştır. İstanbul Operası’nda geçici görevlendirmelerde korist, solist ve aktör olarak görev yapmıştır. Katıldığı 16 CD albümünün üçünde solist olarak yer almıştır.

İki yıldır bulunduğu Londra’da London Vox Çoksesli Korosu’nu ve Düşyeri Çoksesli Çocuk Korosu’nu kurmuştur. Sanatçı aynı zamanda Londra Senfoni Korosu’nun bir üyesidir.

Anahtar Kelimeler:
LondraEventDanceKonserTango
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.