Öne Çıkanlar satılık açılış buyer position buyer deneyimli terzi
banner20

Bu haber kez okundu.

Cenaze Servisi Fonu Nedir ?

Avrupa Ajansı (AVA) Londra - Birleşik Krallık ülkelerinden İngiltere’de yaşayan vatandaşlarımızı ilgilendirecek cenaze servisleri ile ilgili haber hazırladık. Cenaze fonu Allah başa vermesin ama başa geldiği zamanda da ailenin bütçesini zorlayacak bir rakam çıkıyor ortaya. Belki Londra’da defnedilecekler için müşkilat çıkmayabilir. Mesala yaşlıysa, belediyenin yardımı veya zaten yardım alıyorsa ona binaen masrafları ortan temin edilebiliyor. Ama Türkiye’ye veya Kıbrısa giden cenazeler için bu söz konusu değil.

Süleymaniye Cenaze Servisi Fonu’nu Burhan Hoca ile görüştük. Süleymaniye Camisi baş imamı Burhan Aygün şu değerli bilgileri Avrupa Gazetesine verdi:

“Türkiye’ye veya Kıbrısa İngiltere’den giden cenazeler için bir fon oluşturduk. Bu fona dahil olan bir insan başlangıçta £100-£200 giriş ile üye oluyor ve her sene £50-£60 gibi çok cuzi bir aidatı var. Senede toplam £50- £60 gibi. Bir insan havuza dahil olduğu için diyelim ki 3-5 kişilik bir fon oluştu, herkesin koyduğu £50 havuzda birikiyor ve böylece içlerinden birisi vefat ettiği zaman o havuzun imkanlarıyla cenazesi kaldırılıyor.”

Yıllık £50

“Bunu forumda açıkça yazdık. Herkes biliyor. Yani kendisinin verdiği £50 ile başkasının verdiği £50 bir araya geliyor, üçüncü bir £50 veren insanın cenazesi kalkıyor. Bir gün olduğu zaman da kendisi, Allah uzun ömürler versin herkese, kendi cenazesine sıra geldipi zaman o da diyelimki £200-£300 bir ödeme dilimindeyken öldü. Ailesine yük olmadan 2-3 bin poundluk bir masraftan çıkarak £200-£300 basit bir rakamla köyüne kadar defnedilmiş oluyor. Cenaze fonuna dahil olmanın böyle bir avantajı var.”

“Cenaze fonuna dahil olun”

Süleymaniye Camisi baş imamı Burhan Aygün aöıklamalarını şöyle sona erdirdi:

“Olmaz olmaz demiyelim, olmez olmez de demeyelim. Olmazların olduğunu görüyoruz. Ölmeyecek zannetiğimiz insanların öldüğünü görüyoruz. Kimin başına ne geleceğini hiç kimse bilemez. Onun için dostlarımıza tavsiye ediyoruz cenaze fonuna dahil olun, emir hak baki olduğu zaman aileye yük olmadan külfet teşkil etmeden bu fırsattan istifane ediniz diye anlatıyoruz.”

Gurbet elde, acılı gününüzde yanınızda olacak, her türlü dini vecibelerini yerine getirip cenazelerinizin İngiltere içinde defnedilmesini ya da İngiltere dışına nakledilmesini organize edecek cenaze servisi, cenaze

Fonuna dahil olmak için arayınız: Süleymaniye Cenaze Servisi: 0 207 684 9900

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.