Öne Çıkanlar eleman aranıyor satılık bayan usta kuaför cafe eleman office elemanı
banner20

Bu haber kez okundu.

Türkiye halen kırmızı listede mi? İngiltere'nin seyahat trafik ışığı sisteminde Son durum

Türkiye halen kırmızı listede mi? İngiltere'nin seyahat trafik ışığı sisteminde Son durum

İngiltere'nin seyahat trafik ışığı sistemi İngiliz bakanlara önerilen ve geçen hafta Whitehall'daki bir toplantıda tartışılan konuydu.BBC Baş siyasi muhabiri Adam Fleming, gündemdeki İngiltere'nin seyahat trafik ışığı sistemini yorumladı. Neler konuşuluyor. Bir AMBER izleme listesi fikri, bakanlara önerilen ve geçen hafta Whitehall'daki bir toplantıda tartışılan bir şey.

İngiltere'nin seyahat trafik ışığı sistemi konusunda herhangi bir karar verilmedi, sadece artıları ve eksileri tartışıldı

Sonra dün karar noktası geldi ve başbakan Boris Johnson - kıdemli bir Whitehall kaynağının sözleriyle - "konuyu bitirmeye" karar verdi. Yani hiçbir zaman hükümet politikası olarak listenin kaldırılması benimsenmedi, ancak gazetelerdeki haberlere baktığınızda öyle hissetmiş olabilirsiniz.

Bunun olmasının nedeni, trafik ışığı sisteminin bu düzenli gözden geçirme noktalarından birine ulaşmamızdır.

Son zamanlarda yeni kategoriler icat edilmesine rağmen, normalde hangi ülkelerin hangi kategoriye gireceğine karar verildiği bellidir. 

Başbakan'ın dün bu sistemden bahsederken kullandığı kelime şuydu: Liste basit.

Şimdi, bunu mantıklı bir sonuca götürürseniz, bir trafik ışığı sisteminin en basit şekli kırmızı, kehribar, yeşil olacaktır.Yani bu haftanın sonunda saf kırmızı, kehribar, yeşil bir sisteme döndük mü? Yoksa hala yeşil izleme listemiz var mı - yeşil olan ancak potansiyel olarak kehribara eğilim gösteren ülkeler için - ve şu anda üzerinde yalnızca bir ülkenin, Fransa'nın bulunduğu kehribar artı listemiz hala var mı?Seyahat endüstrisi, bunun modernize edilmesini istiyor. Kısacası liste yerinde duruyor. Bir değişiklik olmadı. 

Coronavirus (COVID-19) için kırmızı, amber veya yeşil olarak derecelendirilen ülkeler ve İngiltere'ye giriş için uymanız gereken kurallar.

Türkiye kırmızı listede mi?

Evet ve yalnızca İngiliz ve İrlanda vatandaşları ve sakinlerinin kırmızı liste ülkesinden Birleşik Krallık'a dönmelerine izin verilir;  başka birinin sınıra girişi reddedilecek.

Yeşil: Yeşil listedeki bir ülkeden dönerken, yola çıkmadan önce bir Covid-19 testi yaptırmanız ve olumsuz bir sonuç belgesine sahip olmanız gerekir. Ayrıca dönüşünüzden sonraki ikinci gün için bir test rezervasyonu yaptırmanız gerekir.
 
Sarı: Dönmeden üç gün önce bir Covid testi ve geldikten iki gün sonra bir PCR testi gereklidir. Onaylanmış ülkelerde tam olarak aşılanmamış kişilerin 10 gün boyunca kendilerini tecrit etmeleri gerekir, ancak bu süre İngiltere'deki insanlar için Testten Serbest Bırakma şeması kullanılarak kısaltılabilir - beşinci günde bir test için ödeme yapmak gerekiyor

Kırmızı: Aşı durumunuz ne olursa olsun, yola çıkmadan önce bir test yaptırmalı ve varışta hükümet tarafından onaylanmış bir karantina otelinde 10 gün boyunca kendinizi tecrit etmelisiniz.

İngiliz Bakan: Seyahat sistemi basit olmalı
 
İngiliz bakan Gillian Keegan bu sabah sarı ( Amber) izleme listesi önerisinin iptal  edilmesinden bahsetti.

Bakan, BBC News'e "en önemli şeyin" seyahat sistemiyle bir denge kurmaya çalışmak olduğunu söyledi. 

"Amber izleme listesi de dahil olmak üzere bir dizi seçeneği araştırdık" diyor.

"Fakat çeşitli seçeneklere baktık ve genel olarak, sistemin insanların anlayabileceği kadar basit olduğundan ve çok karmaşık hale gelirse insanların gerçekten takip edemeyeceğinden emin olmamız gerektiğini düşündük."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.